miércoles, 26 de marzo de 2008

We Media: Periodisme Participatiu



Amb unes eïnes d'edició Web cada cop més accessibles, els clients ja no nomès miren, sinó que també participen. Participen en la ingesta de notícies, en la seva propagació, en l'intercanvi d'informacions. . .

"We, Media" (Nosotros, el medio), llibre escrit per Shayne Bowman i Chris Willis, ens explica aquesta direcció que està prenent el periodisme a la xarxa. Ja ho vem veure quan parlàvem de la web 2.0: la blogosfera, els wikis, els peer to peer. . .la xarxa fa temps que tendeix a la interacció entre els usuaris, a l'activitat més que no pas la passivitat.

Òbviament, el periodisme no podia ser menys.

Ara, l'ordre ha canviat: les notícies ens arriben sense haber sigut prèviament revisades o contrastades, sense filtrar. Després acabaran sent ajusticiades, pel propi medi, es clar, que és del que tracta tot això. Compte: infoxicació a la vista. . .

Avui en dia, ja a ningú sorpren la inmensa proliferació de blogs, la quantitat molt més que massiva de videos que hi han penjats a youtube de la més diversa temàtica; l'audiència decideix que penjar, l'audiència decideix que val i que no val.

El periodisme seguirà segurament el mateix camí? Personalment, no ho sé; jo si vull estar informat no visitó cap blog d'algú que es faci passar per periodista, o, encara que ho sigui, no el conegui de res segueixo; preferint les webs d'informació de medis fiables (el pais, el periodico. . .)

No hay comentarios: