RESUM TEÒRIC:
Originalment, el concepte de la web 1.0 era el de una pàgina estàtica en HTML que no eren actualitzades amb freqüència.
El concepte de la web 2.0, no obstant, és diferent: l'ús de la web ha d'estar orientat a l'interacció i a la creació de reds socials.
La web 2.0, terme que va ser ideat per Dale Dougherty de O'Reilly Media, fa referència doncs a una sèrie d'aplicacions i pàgines d'internet que utilitzen la intel.ligència col.lectiva per proporcionar serveis interactius en xarxa donant a l'usuari control sobre les seves dades.
L'infraestructura de la web 2.0 es complexa i en continua evolució, però compta amb els serveis com: software de servidor, sindicació de continguts, protocols de missatges, navegadors basats en estàndarsi vàries aplicacions per a clients.
OPINIÓ PERSONAL: "Tots tenim un webmaster dins nostre"
I es que aquesta és una de les conclusions que he tret de l'interessant debat que vem tenir a l'última classe de Publicació Electrónica (si, aquí he sigut sincer, encara que sembli mentida;em va semblar un debat prou interessant. . .).
Òbviament, com a persona simple de ment que soc, no m'importa tant (o mes aviat, no m'importa gens) si és fan servir noves tecnologies, nous softwares, nous el que sigui. . .sinó que m'interessala situació actual en sí, amb les seves anécdotes, dades curioses, etc. . .
I es que abans veïes una web i et quedaves al.lucinat, com pensant, complicat que deu ser fer i mantenir una web, no? Ara mateix, inclús un mindundi com jo pot tenir un blog, on em donen fet el disseny, una plantilla per seguir que no té pèrdua, possibilitat d'afegir vídeos, o fotos, o àudio. . .
Això crea una situació en que manen els continguts, i el creador dels continguts. Gent influent amb blocs influents tenen molt de terreny guanyat als que acabin d'arribar, i més si aquests tenen poc que oferir.
Però més enllà d'això, de la nova "tirania dels continguts", jo crec que ara també poden sobresortir els bons dissenyadors-web, que puguin fer maquetacions molt superiors a les que algú sense cap coneixement de CSS ni HTML poden fer.
I es que la forma segueix sent el primer que ens crida, i encara que algú pugui dir el contrari, un bon disseny agrada a tothom i et cridara més l'atenció que un altre blog de disseny gens innovador i que depen en exclusiva del seu contingut.
Per tan, podríem dir que crear una web podria ser un procés més farragós, més llarg, que requereix repartir esforços entre l'aspecte visual i el contingut que tu l'hi vulguis donar, però possiblement el resultat quedi millor (en cas de que el dissenyador sàpiga el que es fa. . .).
A part de tot això, sens dubte blogger o worldpress ofereixen un servei molt atractiu i novedós; una bona eïna per a tots aquells que vulguin expressar qualsevol cosa de manera senzilla. Així, tothom pot treure el periodista frustrat que té a dins, o explicar les seves angusties vitals, o dir-li a la llenifer que "ereh lo mah mehó, churri, t kiero 1 mnton!". De tot hi ha a les vinyes del senyor. . .
Apa, fins la próxima!
domingo, 2 de marzo de 2008
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
1 comentario:
M'ha agradat molt l'article mestre!
Publicar un comentario