domingo, 1 de junio de 2008

Visita a la redacció del Capgròs

Ja fa bastant temps, els alumnes del grup C de pràctiques vem fer una visita guiada a la redacció del diari mataroní "Capgròs". 

Aquesta publicació setmanal gratuïta té les seves instal.lacions situades al carrer Sant Benet de Mataró. Allà ens va rebre en Francesc Castanyer, ex director del diari, qui va fer alhora les funcions de guia de la nostra visita.

Se'ns va mostrar amb detall la redacció, on es maqueten les notícies i, també, la publicitat. I es que els anuncis són, malhauradament pels lectors, una gran part d'aquesta publicació; aquests anuncis són de tipus local, com ara comerços de la ciutat, o companyies del mon immobiliari.
Continuant amb la visita, en una sala amb un projector se'ns va seguir explicant el funcionament del Capgròs, així com la seva evolució i perspectives de futur.

En aquesta xerrada, en la que va participar també la directora de redacció Judit Vives, vem comprobar com la publicació ha passat de ser un compendi d'anuncis i poca cosa més, a una publicació seriosa, d'utilitat periodística però també social.

Per altra banda, però, està clar que una de les grans apostes de l'equip és la pàgina www.capgros.com. 

La immediatesa del format digital fa que el flux d'informació sigui constant i imparable, alterant totalment l'estructura redaccional per adaptar-la a aquest nou servei que ofereixen; i es que, notícies que passin dilluns, dimarts, o inclús dimecres, al cap de setmana, que és quan es publica el diari, ja ha quedat desfassat.

Aquesta informació immediata i de fàcil accès provoca que la redacció hagi de ser contrastada i seriosa, no caient en la notícia morbosa, però sabent mantenir l'atenció del lector.
Aquesta publicació electrònica té, també, un contador de visites de cada secció, eïna que desprès servirà per distribuïr la publicitat no nomès pel lloc web, sinò de cara al setmanari escrit.


No hay comentarios: