Tal com ens va mostrar, ficant-nos en situació, actualment les inversions de publicitat en mitjans tradicionals estan a la baixa. Segons estudis que el propi Josep va realitzar, gairebé ningú mira publicitat a la televisió, i aprofiten les pauses de publicitat per a fer altres coses, o cambiar de canal.
Tampoc ajuda la massificació de mitjans, que alhora provoca una diversificació d'audiències, que fan que els mitjans tradicionals ja no conglomerin tot el gruix del públic, i l'hagin de compartir amb els nous mitjans emergents entre els quals destaca, no cal ni dir-ho, internet.
Amb aquest panorama en mà, no és extrany que l'únic mitjà que ha experienciat un increment en inversió publicitària sigui, precisament, internet.
Aquest mitjà, però, està en contínua evolució, i això fa que canvii la manera de fer publicitat ja dins de la web, servint-se avui en dia de les xarxes socials, serveis com youtube, la interacció amb els usuaris. . .
L'exemple que ens va posar de la seva campanya per al centre comercial Gran Via 2, campanya pràcticament gratuïta, feta a partir del concepte del marketing buzz, és realment gràfic. En aquesta campanya, que era senzillament una plana temporal on, per no posar el clàssic "en construcció", van idear un senzill concurs on cada internauta podia enviar un video amb el que seria, per ells, la manera ideal de publicitar el centre comercial. El boca a boca va fer la resta.
Xerrada amena i interessant, on es van posar en dubte marques clàssiques que viuen del seu nom però no avancen i no s'adapten als nous mitjans i les seves possibilitats, ens ha quedat clar que el dia que muntem una empresa haurem de fer servir internet per publicitar-nos. Clar que aleshores segurament parlem de web 3.0 i webs semàntiques, i tot això quedarà ja molt lluny.